2011-06-30 Men svara då !

Jimmie somnade innan mig igår kväll och jag satt kvar i sängen och tittade lite på tv.
Efter en stund säger han högt, tydligt och med en viss irritation i rösten: MEN SVARA DÅ!
Som ni förstår så blir man lite chockad och jag frågade honom självklart vad jag skulle svara på. "Jag vet att jag drömmer" får jag då till svar. Okey, men vad drömmer du om då?
Tillslut svarar han halvvaket på vad han drömt och då har hans mormor frågat hans mamma om hon vill ha kaviar men inte fått något svar som gjort Jimmie irriterad och han säger till sin mamma att svara då. 
Haha... Lite kul var det allt..

Idag är det Torsdag och jag ska till läkaren, Jimmie ska följa med och hör man honom så skulle man nog tro att det är han som skulle behöva gå dit. Han är superförkyld och ont i halsen. Stackaren.. han får fasen se till att va sjuk nu under helgen så han är frisk tills på måndag för då åker vi ju till London. 

Förresten, har hittat en barnvagn jag vill vill vill ha !
http://pyretosnackan.se/barnvagnar/tako/jumper-x-barnvagnar/jumper-x-3-in-1-beige/




Är det inte snygg? Jag är förälskad i den, neutral i färgen så man kan ha den vare sig det är pojke eller flicka och den blir väldigt liten och smidig när man fäller ihop den så den är lätt att få in i bilen. Smart va ? ;)
Nä nu får det allt bli lite mysfrukost med mannen, frukost på sängen kanske.. ;)
// Charlotte Ekberg ♥

2011-06-29 Del två, bilden !

Då var det alltså dags för bilden för vecka 17 (16+0). Passade på när vi ändå var påväg till stranden. 



Efter "stranden" (härlanda tjärn) så blev det en runda till Maxi för att köpa potatissallad, kyckling, jordgubbar, glass och så Rotbeer till Jimmie. Förstår dock inte det goda med Rotbeer men men.. tydligen är det gott.
Nu dags att krama kudden och mannen så jag säger godnatt !
// Charlotte Ekberg ♥

2011-06-29 Vecka 17

Ligger just på en filt i "trädgården" med datorn framför mig, solar och lyssnar på härlig musik. Katterna tittar hyfsat surt på mig från fönstret eftersom de inte får komma ut. Jag vet, ni tänkte "släpp ut dom då" men med tanke på att de bara kommer vara inne under semestern på sitt katthotell så är det likabra att vänja dom lite innan vid att de inte får gå ut.
Magen börjar synas ordentligt och den börjar till och med kännas iväg när man gör vissa saker, typ böjer sig fram eller så.
Inte fick ni någon bild förra veckan heller, shame on me..  men vi vart ju på akuten sen hade vi minsann inte tid att ta någon bild eftersom vi begav oss till Eskilstuna för att fira midsommarhelg. Men jag ska försöka övertala Jimmie i eftermiddag att han ska ta en bild så ni får se hur det växer.

Midsommar då, hade en vääääldigt trevlig kväll utanför Gillberga (Eskilstuna) med vänner, sill, potatis och MASSA KÖTT ! Herregud va kött det grillades.. ;) 
Och sen hade jag mina bästa kompisar sockerdricka och fruktsoda med mig också.. Vi tillbringade kvällen tillsammans och hade väldigt trevligt. Och Jimmie tyckte efter några öl att han skulle fixa en midsommarkrans och det gjorde han, en väldigt innovativ men också fiin krans. ;)

En kvist och lite blommor kan bli en krans, så det så ;)

Innan vi drog till Eskilstuna köpte vi förresten en ny bil, så nu glider jag lyxbil på dagarna.. Volvo V40 blev det, men T4 motor (vet inte exakt vad det innebär mer än att det är turbo och är väldigt roligt att gasa). Så en ny pärla till familjen, för familj får man väl kalla sig när man har fästman, katter och familjebil? (Volvo dessutom, och vi bor ju trots allt i villa även om vi inte har hela villan). 

Herregud vad varmt det är här i solen... en ganska stor mage gör det inte svalare heller. 
På tal om sol och varmt så är det snart semester!! Har bara tre arbetsdagar kvar, fredag - söndag, och på måndag sitter vi på flyget till London för att spendera en dag med sevärdheter, en natt på hotell och sedan bussen till Bristol för att hälsa på Jimmies syster Cicci. Tror tyvärr inte att jag kommer vara särskilt flitig att blogga under semestern men jag ska göra mitt bästa, hinner med ett litet inlägg när vi kommer hem från Bristol och innan vi drar till Gränna en vecka. 

Förresten, vi har ju gått in i ny vecka nu! Nu är vi inne på vecka 17, dvs det har gått 16 fulla veckor.. tiden går snabbt, om tre veckor (20 juli) är det halvvägs... =)

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

 

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.
Fostret börjar nu få mer barnlika proportioner. Kroppen växer fort och växer ikapp huvudet. Längden är ungefär 18 centimeter och vikten ungefär 180 gram. På huvudet och ögonbrynen har hårrötterna börjat växa och bli grövre


Detta innebär att för tillfället är bebisen ungefär 16cm stor. Herregud så snabbt den växer. 
Nä, dags att lapa lite mer sol för att sen ge sig iväg till affären. Won't tell you why, det får ni veta senare !

Ha det underbart!
// Charlotte Ekberg ♥

2011-06-28 SNUSKLUBBA !

Här mina vänner (framförallt ni som bor i Eskilstuna), detta är snusklubbor ! Och det är fruktansvärt gott !
// Charlotte Ekberg ♥

2011-06-23 Vecka 16


Igår gick vi in i vecka 16 av graviditeten. Men eftersom jag tyvärr fick tillbringa dagen på akuten så hann jag inte uppdatera här. Närmre 9 timmar tillbringade vi där, jag och prinsen min.
Det är inga fel på bebisen, det är min problematiska mage som ställt till det ännu en gång. Men för första gången i Göteborgs historia så hade de en duktig läkare på akuten som faktiskt brydde sig att undersöka ordentligt istället för att bara skicka hem.
Så jag fick minsann göra ett ultraljud av organen för att se om det var gallsten/njursten som spökade. Tyvärr kunde de inte se något men det kändes ändå väldigt bra eftersom han åtminstone brydde sig att kolla upp det jämfört med många andra läkare. Men vi tog ingen tjuvtitt på bebisen, vi får hålla oss 4 veckor till.. ;)
En stor eloge till Yosef på akutmottagningen på Sahlgrenska. Och en ännu större till Jimmie som orkar sitta där med mig och som tar hand om mig när jag mår dåligt. Du är världsbäst!

Som sagt, nu har vi gått in i vecka 16 men jag behöver Jimmies hjälp för att tag bild på magen så det får han göra i eftermiddag innan vi rullar upp mot Eskilstuna för att fira midsommar. 

Men lite information kan ni få ;)

Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.






2011-06-20 Halmstad...

Efter en låååång och trött vecka så är det äntligen måndag och jag är ledig !
Tvätten ligger i maskinen och snart ska den slängas över till torktumlaren. Därefter börjar jag röra mig in mot staden för att fixa typ åt mamma innan jag åker hem till Halmstad.
Ska hem och prova kläderna mamma håller på att sy till mig. Underbart !

För övrigt så har vi varit iväg och kollat på bilar i helgen, får ju bli familjebil nu när vi ska ha smått.
En V40 lutar det åt, nu väntar vi bara på pengarna från banken sen j*klar ska det köras bil ;)

Har dessutom bokat plats för katterna på pensionat över semestern. Helt okey faktiskt, ligger ca 2,3 mil hemifrån och kostar 2000kr för 16 nätter. Det är väl ändå helt ok ?

Nä, dags att pallra sig upp och kolla tvätten och packa lite kläder till Halmstad.
Ha det underbart !

// Charlotte Ekberg ♥

2011-06-16 Torsdag

WOW !
Vaknade när klockan visade 11.32. Helt sjuuukt !
Kanske börjar bli dags att gå upp och äta lite brunch hahaha... Inga planer för dagen tack och lov så jag tror det blir en brunch i lugn och ro, sen kanske en promenix ner till affären och köpa lite jordgubbar och sen bara sitta i solen och njuta hela dagen.
See you ;)

// Charlotte Ekberg ♥

2011-06-15 Då går vi in i vecka 15...

Hoppsan... precis när jag loggade in på bloggen så kände jag ett litet skutt i magen, haha!
Bebisen blev glad att jag skulle blogga lite ;)
Idag har jag varit en vända hos Sofi & Hera. Hera är en supersöt liten vovve som Sofi passade, fast hon tyckte lite för mycket om att tugga på min tröja ;)
Vi tog en tur till centralen för att hämta upp hennes vän Jonas. Vidare till Ica där vi inhandlade grillkött, potatis, tsatsiki, bröd, paprika, lök och TRE LITER JORDGUBBAR ( 3 lite för 50kr, då måste man ju).
Dock tog grillningen lite lång tid eftersom min härliga glöd gång på gång blev lite för dålig och till slut slängde vi in köttet i ugnen istället. Men gott var det!  Mumma mumma !
Imorgon blir det nog bara till att va hemma och mysa med magen, kanske spela lite tv-spel eller mysa med katterna.
Jag kom på en underbar idé idag, för er som följa min graviditet här så kan det ju va kul att kanske även veta vad det faktiskt är som händer på insidan också, inte bara att jag blir tjockare.
Så från och med nu så kommer jag varje onsdag (d.v.s den dagen jag går in i en ny vecka) att lägga upp information om vad det faktiskt är som händer där inne och hur stor bebisen är vecka för vecka.
Vecka 15

Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.

Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.
Fostret växer snabbt och väger knappt 100 gram. Den här veckan blir det ungefär 14 centimeter långt, mätt från topp till tå. Nu kan fostret få in tummen i munnen, men fortfarande inte styra sina rörelser eftersom nervsystemet ännu är så pass outvecklat. Läpparna börjar få en fylligare form eftersom fett håller på att lagras in.


Så, där fick ni lite information om vad som händer ;)

Ha det underbart så hörs vi snart igen!
// Charlotte Ekberg ♥

2011-06-10 On the Road Again...

Fullspäckad dag, gick upp strax efter att mannen åkt till jobbet imorse. Åt lite frukost i sängen och tittade lite på tv. Runt 09.00 slängde jag av alla sängkläder och tog det tillsammans med all annan skittvätt till den så kallade tvättstugan (eller råtthålet som jag skulle kalla det i det här fallet). Sedan rullade min vän dammsugare fram och tog bort ALLA dammråttor som bodde här, SKÖNT! !
Därefter var det moppens tur att göra sitt jobb. Svabb svabb så vart alla golven rena ! La mig på sängen och tittade lite på tv, nästa gån jag öppnade ögonen hade klockan visst ramlat fram 1½ timme ungefär. Attans va snabbt det ögonblicket gick.
Jag startade bilen och tog mig ner till COOP för att inhandla lite färdkost till eftermiddagen. En korg med nektariner, 2st 3-pack festis och skinka till mackorna.
Stekte ägg när jag kom hem till våra ägg-mackor som jag så fint packade in i aluminiumfolie och stoppade i kylen. Sen var det bara att vänta på att mannen skulle komma hem.
Färdig som jag är så tänkte jag att jag får blogga lite innan vi åker norrut.
Imorgon ska vi ju fira Rasmus som tar studenten så vi tar bilen upp till Eskilstuna om en liten stund Jimmie, jag och magen.. Katterna får passa huset.
Oj, nu verkar det som om mannen min börjar bli klar så nu tror jag bestämt att jag får sluta.
Ha det underbart allihopa, det ska vi ha det i E-tuna iaf. ;)
// Charlotte Ekberg ♥

2011-06-09 Hormoner hormoner hormoner !

Idag har verkligen varit en dag fylld av hormoner.. har varit så sjuuukt irriterad och arg på allt och alla. Trots detta stod kollegan ut med mig på jobbet hehe.
Och sov länge... skojar du? Var vaken en timme imorse och skrev lite här på bloggen sen somnade jag om vid 08.30. Nästa gång jag vaknade stod klockan på 12.25.
Första tanken var bara "SHIT ! Jag börjar jobba om 35min, och jag har inte ens ätit". Slängde i mig lite mat, skyndade mig till jobbet och slog mig ner. 
Men fy fan va trött jag varit på allt och alla idag. Helt sinnessjukt.
Kom hem, la mig på sängen med två mackor och tittar nu på klassträffen. Ganska intressant och se hur folk förändras och en del växer verkligen inte upp hur många år det än går.
Imorgon bär det av mot Eskilstuna. Mannen kommer hem lite tidigare, typ vid 14 kanske så vi ska kunna komma iväg lite tidigare än annars. Ska bli trevligt att träffa svärmor och alla andra där uppe, man saknar ju dom.
På lördag firar vi student (i Eskilstuna är man lite konstiga och springer ut på lördagen istället för vanliga dagar som vi vanliga människor). 

Nä, nu ska jag nog gå och våldpussa på min man en stund så jag blir lite gladare ;)
Ha det underbart !
// Charlotte Ekberg ♥

2011-06-09 Fladdrigt värre..

Tro det eller ej men jag kände faktiskt hur det fladdrade i magen tidigt imorse. Vaknade strax innan Jimmies klocka började ringa och kände hur det fladderifladdrade i magen. Riktigt härlig känsla, tänk att jag kände den lill* i magen.. haha... helt ofattbart ! Som en liten fjäääril där inne...
Ska försöka sova en stund till, kanske får jag känna mer  ;)
Ha det underbart !
// Charlotte Ekberg ♥

2011-06-08 Bild på magen vecka 14

Dags för en bild på magen nu när vi går in i vecka 14, var ju trots allt två veckor sedan sist.
// Charlotte Ekberg ♥

2011-06-08 En trött dag..

Så länge som jag sov idag har jag inte sovit på väääääldigt länge men det var väl behövligt.
Vaknade självklart imorse när mannen gick till jobbet och jag låg kanske vaken en timme, till 0800 typ. Somnade om och vaknade först 10.22. HELT UNDERBART! Tror minsann att jag kan skippa middagsluren idag innan jobbet ;)
Idag tänkte jag ta ny bild på magen, men den kommer upp senare ikväll. Idag går ju vi ju trots allt in i vecka 14 ;) Det känns så lite när man säger 14 veckor men så tänker man efter att man har redan gått tre fulla månader och lite till.. då var det plötsligt inte så lite längre... hehe..
Kan även meddela ett positivt resultat efter måndagens shopping. Kom hem en bikini rikare, snygg är den dessutom ;) Och så fick vi även tag i en fiiiin klänning som jag ska ha på mig på lördag på mannens lillkusins student uppe i Eskilstuna. Underbart, helt j*vla lovely !
Nä, eftersom jag blivit en riktigt sjusovare nu så tror jag bestämt att jag får ta mig ner till affären innan klockan bli för mycket, måste köpa sås till mina grymma pannbiffar jag gjorde igår och så tänkte jag se om jag kunde hitta lite goda jordgubbar att smaska på när jag jobbar kanske ;)
Ses ikväll!
Ha det underbart!
// Charlotte Ekberg ♥

2011-06-06 Nationaldagen

Ligger fortfarande kvar i sängen med datorn i knät. Så grymt skönt det är att inte behöva ställa klockan och gå upp tidigt på morgnarna. Och ännu bättre är att eftersom idag är en röd dag så får jag en extra dag med min man denna veckan då vi kan göra precis vad vi vill.
Detta ska vi göra också, vi ska åka och leta bikini till tjockisen, alltså mig.
Nu när magen växer så kan man ju inte längre ha de vanliga bikinisarna man har hemma eftersom man blivit lite större om rumpan också så att säga ;)
.
Igår tog vi en tur upp till sjön innan jag skulle till jobbet. Kallt var det rätta ordet för vattnet men jag gick ändå i upp till midjan. Jimmie skulle ju va snäppet bättre så han hoppade i helt, vilket han nog ångrade lite i efterhand eftersom det var svinkallt. Jag skyller på att bebisen inte ska frysa så jag kunde inte gå längre än strax under midjan ;) Det är bra att ha en bebis i magen ;)
.
Det blir en kort vecka på jobbet, jobbar bara onsdag och torsdag 13-19. På fredag beger vi oss upp mot Eskilstuna eftersom Jimmies lill-kusin tar studenten. Så det blir till att hitta några fina kläder som man inte ser alltför fet ut i ;) Haha... det blir en dag på stan idag med andra ord.
Ha det underbart !
// Charlotte Ekberg

2011-06-03 Fredag

Sommar ?
Ja, om jag tittar ut genom fönstret så ser det iallafall ut som att sommaren börjar närma sig.
Och magen talar om att det är något litet där inne, det bubblar och kittlar lite granna. Är det en lucia eller en liten stjärngosse tro ? ;)
Jag tror minsann att mina "mamma-gener" har uppdagat sig också. Vaknar alltid innan klockan är 8.30. Varför?? Jag borde väl få sova ut om morgnarna nu innan bebisen kommer eller ? Men Icke, jag vaknar tidigt och sen blir det middagslur varje dag istället. Visserligen ganska skönt men typ som idag när jag börjar 13.00 varför kan jag inte få sova lite längre? Nädå, då kan man inte somna om efter att mannen gått till jobbet vid 0700. Aja, jag får ligga kvar i sängen och mysa med kissekatterna istället. De är ju extra keliga nu när man varit iväg några dagar ;)
Efter besöket hemma hos mamma och pappa så har vi nu hittat två klänningsmodeller som mamma ska sy till mig och så ska hon sy ett par byxor. Skönt o få lite nytt som man kan ha på sig och något som ingen annan har likadant. Dessutom fick jag med mig gaaaanska mycket av mammas gamla kläder också, så äntligen har jag lite mer att välja på vad gäller kläder.
Dags för lite frukost, sen kanske sätta sig i solen en stund innan vi ska röra oss mot jobbet i eftermiddag.
Ha det underbart !
// Charlotte Ekberg ♥

RSS 2.0