Det blir bättre och bättre dag för dag..

Det blir bättre och bättre dag för dag, tänk va rätt de hade när de skrev den låten.. Jag kan faktiskt referera till den låten flera dagar i rad nu. 

Även om du aldrig kommer få vara med oss på det sättet som vi velat så finns du alltid här. Och även om det känns för jävligt så klarar vi oss bättre och bättre dag för dag. Idag har jag hittat en låt som är från mig till dig. Till en änge heter låten och den är helt underbar. Kan inte låta bli att tänka på dig och gråta en skvätt varje gång jag hör den. Den är helt underbar, precis som du !

Min inflammation har blivit mycket bättre, nu kan jag röra mig ur sängen igen utan några större problem. Så idag har vi bestämt att vi ska åka ner till Halmstad en sväng, grilla lite och spela kort med mamma och pappa ikväll. Kvällen innan förlossningen så fick Jimmie lära sig ett nytt kortspel utav mig och mina föräldrar och nu har han börjat komma igång ordentligt så vi får väl se om han kan klå dom ikväll ;)
I vilket fall som så ska det bli riktigt skönt att komma ur kryptan för ett tag. Efter att ha legat i sängen helt och hållet i två dagar så har jag tröttnat lite på den, även om den är himmelskt skön. Behöver komma från den lite mer än bara för toalettbesök faktiskt. 

"Människor är till för varandras skull" - Marcus Aurelius Antonius

// Charlotte Ekberg ♥

Massiv eloge-utdelning !

Nu har jag fått sån grym lust att dela ut eloger till människor som varit i min närhet på olika sett den senaste tiden.
Till att börja med så vill jag ge en stoooor eloge till barnmorskorna vi hade i måndag, 25 juli, på specialfölossningen på Östra sjukhuset. De var helt fantastiska, kunde inte haft en bättre förlossning med tanke på omständigheterna.

Sen vill jag ge en nästan ännu större eloge till alla er som visat erat stöd och skänkt oss era tankar sen det oväntade beskedet kom. Ni skriver och tycker att vi är så starka och att ni beundrar oss, men sanningen är den att vi hade aldrig klarat det utan allt ert stöd och era fina sms, inlägg och kommentarer. Tack tack tack för att ni bryr er !

Nästa stora eloge går till våra föräldrar som varit med oss hela tiden på olika sätt. 
Men det absolut största elogen vill jag ge min fästman Jimmie. Tänk vilken underbar människa han är, inte nog med att han stöttar mig genom allt. Han står ut med mig och allt som har med mig att göra. Han sitter med mig hos läkare och på akutmottagningar. Han sitter inne med mig trots att solen skiner och han egentligen vill åka och bara, bara för att jag för tillfället inte kan röra mg särskilt mycket med tanke på inflammationen jag fått. Han tar hand om mig när jag inte kan klara allting själv och han ställer upp för mig till tusen !
Tack för att du är den du är och för att du är just min. Jag hade aldrig klarat mig utan dig !
ÄLSKAR DIG TILL MÅNEN OCH TILLBAKA !

// Charlotte Ekberg ♥

Nu finns du alltid hos oss..

Igår satte vi upp hyllan ovanför sängen.
På den har vi satt ditt foto, dina fotavtryck, din egen ängel och ett litet lejon. 
Så nu finns du alltid hos oss, du vakar över oss när vi sover och du finns alltid i våra tankar.
Du förstår inte hur älskad du är, trots att vi bara fick träffa dig en stund.
Sov så gott vår egen lilla jordgubbe !


Nystart...

Börja om från början, börja om på nytt..
Det är stapplande steg och det går långsamt,, men det går framåt och vi kommer ta oss igenom det.

2011-07-09 Mot breddgraderna i öst..

Kvart i elva och om ca en timme åker vi mot östliga breddgrader och närmare bestämt GodeBrunn utanför Gränna. Dock hoppas jag innerligt att väderleksrapporterna visat fel för det står att det ska regna heeeeela veckan. Visserligen inte bara i Gränna utan här hemma också.

Ironiskt nog hände samma sak igår som det gjorde förra året strax innan vi skulle åka till Gränna. Det vill säga vi har fått funktering på bilen. KUL ! Men tack och lov så har jag världens bästa man som fixar sånt.. Jimmie du e grym ;)

Har faktiskt inte tid att sitta här, måste packa klart och väcka de andra två så vi kommer iväg någon gång. Återkommer till er om ca en vecka för nu är jag inte kontaktbar, huuuuuur skönt som helst !

Ha det underbart !
// Charlotte Ekberg ♥

2011-07-08 Vecka 18 för två dagar sedan..

För två dagar sedan gick vi in i vecka 18 så nu börjar bebisen bli stor och fin. Dock kunde jag ju inte uppdatera eftersom jag befann mig i engelska landet. Men här kommer en liten faktauppdatering !


Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas.Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.Fostret väger nu 250 gram, är 20 centimeter långt.



2011-07-07 Åter på svensk mark..

Då var vi åter i Sverige, dock blir det en kort visit på bloggen för på lördag drar vi vidare till Gränna. 

Vi hade en galet trevlig dag i London i måndags. Vi började med en tur till hotellet som visade sig vara över all förväntan. Mycket mycket bättre än vi hade trott. Vidare till Madame Tussauds men vända när vi såg kön. Det var över en timmes kö för att köpa biljetter sen ytterligare lika lång kö för att komma in. Ner till undergrounden igen för att ta oss vidare till St James's park och kollade på Buckingham Palace precis som alla andra turister.. Tog några foton och vandrade vidare mot BigBen. 
Vi satte oss på en mysig Italiensk restaurang och intog lunchen för dagen. Därefter köpte vi biljetter till LondonEye & London Dungeons.
Tog oss en tur i LondonEye, dyrt och faktiskt en liten besvikelse för det var inte särskilt överväldigande. Däremot vägde London Dungeons upp priset ordentligt. 1½ timme fyllt med skräck och skratt. Riktigt bra faktiskt. Ska ni till London så rekommenderar jag starkt att åka till London Dungeons om ni inte är alltför rädda. 



Efter denna 1½ svettiga timme var det dags att bege sig tillbaka till hotellet för en dusch/bad och byta kläder. Vi tog en liten kvällspromenad till en liten restaurang, Italiensk igen ;) Varsin pizza senare var vi nöjda och belåtna.
Fick även lite goa skratt åt den nya killen de hade där som inte riktigt visste hur han skulle bete sig. Ett tips är att inte stå ute i restaurangen och rätta till kallingarna om man vill behålla jobbet. ;)

Tyvärr vart natten inte så rolig, inte för Jimmie iallafall som fick tillbaka febern från veckan innan. Vaknade vid 02.00 av att han var GENOMBLÖT av svett. Det var bara att dra på ACn i hotellrummet, öppna fönstret och att han fick krypa ner hos mig istället. 

Tisdag morgon hämtade våran taxi oss för att köra oss til Victoria Coach Station där vi skulle ta bussen vidare till Bristol och Jimmies syster. 
Ungefär samtidigt som vi entrade Bristol så gjorde även regnet så.. faktiskt inte helt otillåtet heller, jag tycker personligen att det var ganska välkommet eftersom det var så gaaaaaalet varmt på måndagen. 
Hemma hos Cicci (Jimmies syster) var det dags för en liten tupplur eftersom Jimmies feber än en gång kommit tillbaka. Vi gick ut och åt på kvällen på en jättemysig restaurang alla tre och åt. 
Onsdag tog vi en tur till Bristol för att shoppa lite. Jimmie köpte shorts och en t-shirt och jag köpte en snygg svart långklänning som jag kan ha nu när jag har fått mig en mage men även senare när magen försvunnit. Dessutom hittade jag min parfym, PÅ REA !!! Bara 10pund (=ca 100kr).. hur bra är inte det då?

Torsdag då... dags att åka hem. Vi tog tåget till centrala Bristol för att sedan åka vidare till Paddington station i London. Bytte till tunnelbana mot Heathrow. Flyget upp i luften och flyget ner till marken igen och nu sitter vi här alla tre i soffan hemma i Kållered. Trötta och glada.
På lördag bär det av mot Gränna... Skönt !! Nu är det bara att hoppas att aftonbladets väderrapporter inte stämmer för i så fall ska det regna hela veckan =/
Ha det underbart !
// Charlotte Ekberg ♥

RSS 2.0